Home    QDD Home    Geschiedenis    Leden    Jaarlied  

 Fotogallerij   Foto's Reunie   Gastenboek    Varia    Links


 Artikel QDD Almanak 1994-1995


JAARVERENIGING 2KL QUOD DIXI DIXI

Een bijdrage aan deze Almanak van jaarvereniging 2KL mag natuurlijk niet ontbreken. Het is algemeen bekend dat de jaarvereniging "Quod Dixi Dixi" een zeer levendige vereniging is. Zij is daarom niet te beroerd om haar zegje te doen.

Na een rustige start raakte de activiteitenagenda van het bestuur al snel vol. Van het aankopen van taarten als prijs voor sportwedstrijden tot de aankoop van truien in de kleuren van de nationale vlag van onze oosterburen, bereikten we het hoogtepunt. Hét hoogtepunt is onbetwist het dagje paintball. Na een overweldigend, enthousiast inschrijven van onze leden en een uitstekende voorbereiding was het eindelijk zover. In alle vroegte vertrok het bestuur met het groepje enthousiaste leden naar Roosendaal voor het avontuurlijke paintball. Op het uitgestrekte paintball-terrein (60 vierkante meter) werden we ontvangen door enkele beroepsmilitairen, die in hun vrije tijd nog wat "bijbeunden". Meteen werd ons al duidelijk wat het verschil was tussen burgers en echte Rambo's (militairen). Ze vertelden ons dat ze eigenlijk wel blij waren om met een groep militairen te werken. Deze zijn volgens hen toch meer gedisciplineerd (wisten zij veel). Het is bij burgers wel eens uit de hand gelopen. Ik denk hierbij aan blauwe plekken, schaafwonden, botbreuken, oogletsel en amputaties. Gemiddeld ligt een burger al na tweeseconden uit het spel. Is het niet door een botbreuk dan wel door het veroorzaken van een botbreuk. Volgens de begeleiders gebeurde dit overal, behalve bij hen.

Na het uitleggen van de nodige regels gebeurde het dan toch eindelijk. We werden in twee groepen verdeeld en begonnen te spelen. De spelen waren zeer gevarieerd. Ze liepen uiteen van "verover het fort" tot "verover de vlag". Het ene spel werd na het andere gespeeld waarbij de twee groepen niet voor elkaar onderdeden. De kogels floten eenieder om de oren. Overal zag je cadetten voorbij stormen die op allerlei slinkse wijzen hun maatjes probeerden af te knallen. Ik schrok even toen ik Stijn Renders voor mij zag staan. Ik dacht even dat zijn hoofd was weggeschoten. Maar toen ik beter keek, bleek dat hij een gecamoufleerd vloertapijt om zijn hoofd had gewikkeld. Natuurlijk mag ik ook de Kapitein Krekelberg niet vergeten. Ook hij was meegegaan. Hij baalde al snel van het feit dat hij in zijn tijd niet naar de KMA, maar naar het OCO was gegaan.

Na een middag van uitleven en het op peil brengen van militaire vaardigheden werd de 'Rambo van de Dag' gekozen. Deze eer kwam Paul Cremers toe. Waarschijnlijk werd hij tot RvvD gekozen omdat hij op een gegeven moment op alles wat los en vast zat schoot. Als het aan mij gelegen had was deze eer naar Tony S. gegaan. Hij was van zijn fort naar het fort van de tegenpartij getijgerd en had in zijn eentje het fort veroverd. Hij slaakte nog een glorieuze overwinningskreet toen we hem duidelijk maakten dat het spel al lang afgelopen was. Op het eind van de middag keken we terug op een zeer geslaagde dag. Tot zover de bijdrage van 2KL.

met vriendelijke groet,

Het huidige bestuur

Voorzitter:          Rob Konings
Secretaris:           Stefan Linders
Penningmeester: Mark Celie
Eerste Lid:          Frank Celie
Tweede Lid:       Henk-Jan Ietswaart
Adviseur:            Aooi Krijnen

 

Terug naar Varia