Home    QDD Home    Geschiedenis    Leden    Jaarlied  

 Fotogallerij   Foto's Reunie   Gastenboek    Varia    Links


 DKFC


Na het succes van de (Rianne) Masselink Fanclub die eind 1995 mobilisabel gesteld werd vanwege het afstuderen van betrokkene, werd in 1996 de Danielle Krijgsman Fanclub opgericht, door toedoen van met name Bob. Zo kwam in de almanak van 1996 dan ook een stuk van een nieuwe fanclub.

Uit: Almanak 1996

Na vorig jaar een artikel over de heldin Masselink in de Almanak is het dan eindelijk de beurt aan de enige heldin van de KLu (bestaan die daar dan?) Danielle Krijgsman. Na een aangename vakantie van het bestuur van de DKFC aan de Galderse meren van al het inschrijfgeld wat binnenkwam van iedereen die lid wilde worden van de vereniging (we hadden ook een fust van het geld kunnen aanbieden, maar dat is zo afgezaagd) werd besloten om te beginnen aan wat monniken vroeger monnikenwerk zouden noemen (nee, niet bidden) nl. het herschrijven van de geboorte van de hoofdpersoon uit dat testament (oud of nieuw of beide). Het ging dit keer niet om Maria, Jozef, kindje in bakske met stro, slapen in stallen. Nee, erger nog, het ging om meneer en mevrouw Krijgsman (daar is op zich niks mis mee.....toch?) uit DEN HELDER (maar hiermee des te meer). Wat we eigenlijk in de bovenstaande regels probeerden te zeggen is dat wij zijn begonnen aan de biografie van D.K. met de titel "Krijgsman, het Krijgsmens". Deze biografie is samengesteld aan de hand van notities die zijn gemaakt op bierviltjes tijdens een diepte-interview in de Spijkerbar.
Om U warm te maken voor dit boek, dat zal verschijnen als een trilogie, zullen hieronder reeds enkele passages uit het boek beschreven worden, met daaronder enige citaten van gerenommeerde recensenten uit gerenommeerde bladen. Het boek is te verkrijgen voor f29,29 bij elke zichzelf respecterende boekenzaak.

"...En zo werd zij op de berg van volk en vaderland, de Grebbenberg, verwekt door haar vader en moeder die ook wel bekend staan als haar pa en ma..."

"Op haar vijfde verjaardag kreeg zij een oranje fiets met zijwielen, want fietsen, dat kon zij nog niet, laat staan dat ze er al een had (anders hoefde ze die ook niet te krijgen voor haar verjaardag)..."

Jan Stroman (de Den Heldenaar):
"Zo'n schrijfstijl gecombineerd met zo'n levensverhaal moet wel een bestseller opleveren."

John Wulkers (Daklozenkrant):
"Een nieuwe schrijver is opgestaan en zal ook weer gaan liggen".

 

 

Terug naar Varia